Sverigetrappan®

En entrétrappa ska tåla år av hemkomster och farväl, barn som lär sig gå, vinterns kyla och snöiga skor som stampas rena.

 

Därför har vi utvecklat en trappa som består.

 

Trappan tillverkas i ett stycke. Det gör att den blir mycket slitstark och håller sin höga kvalitet över lång tid.Trappan  armeras med konstruktionsfiber, som ger en miljövänlig och hållbar lösning.

 

Entrétrapporna från Frickscement har sitt ursprung i den gamla skånska stentrappan, som ibland enbart bestod av en kasserad kvarnstenshalva. I dag tillverkas trapporna enligt moderna metoder och i högkvalitetsbetong, men passar fortfarande mycket bra till traditionella, äldre hus.

 

Våra entrétrappor finns i två modeller, halvrund och rektangulär. Båda går att få som entréplan eller med två steg. Oavsett vilken modell du föredrar, kan du räkna med att få en finborstad yta med mycket bra halkskydd.

Specialtrappor

Vi skräddarsyr dina trappor, kontakta oss för förslag och offert. Har du egna ideer bifoga gärna en ritning eller skiss via kontaktformuläret, som du hittar här

Vi har lång erfarenhet av specialtillverkade trappor och hjälper gärna till med hålfasthetsberäkningar och utformning för att få optimal livslängd på trappan.

 

Ytbeläggning av trappan med sten ger förutom ett trevlig utsende, minskad halkrisk. Vi har ett stort urval olika ytbeläggningar, kontakta oss för mer information.

Blocksteg

 

Välj längd och bygg fritt

 

Blockstegen passar utmärkt i kortare eller smala trappor. De kan fås i olika längder från 1000 mm. Blockstegen är profilerade för att minska halkrisken. För maximal handikappanpassning kan vi förse blockstegen med hål för trappräcke. För kontrastmarkering i första och sista steg välj ett infärgat blocksteg (antracit).

 

Kombinera med smart rampblock

 

Till Blockstegen tills även ett praktiskt ettstegs Rampblock. Det har exakt samma byggmått och placeras intill Blockstegen i trapplöpet.

 

Produktblad blocksteg

Färger / Storlekar

u

Tillbaka

Blocktrappa

 

En komfortabel helhetslösning

 

Blocktrappan är en betongtrappa med 2-10 steg som tillverkas i bredd upp till 2 meter. Blocktrappan kan skarvas på med vilplan och flera trapplöp vid större höjdskillnader. Den tillhörande betongrampen placeras på valfri sida om trappan. Trappan har som standard en svart kontrastmarkering, bredd 100 mm, på första och sista steget.

 

Räcke och elslingor som tillval

 

Blocktrappan kan förses med hål för trappräcken. Med frästa halkskydd och inbyggd kabel för elvärme utökas säkerheten.

 

Produktblad blocktrappa

 Storlekar

BreddxLängdxTjocklek mm

 

u

Tillbaka

Blocktrappa ramp

 

Möjliggör upp- och nerfart med små hjul

 

Blocktrappans ramp, som har två rullspår med en smal trappstege i mitten, placeras på valfri sida om trappan. Den gör det möjligt att ta sig upp- och nerför trappan med cyklar och barnvagnar.

 

 

Produktblad blocktrappa

 Storlekar

BreddxLängdxTjocklek mm

u

Tillbaka

Släntsteg

 

Lägg trappblocken i färdig slänt

 

Släntstegen tillverkas i två typer, A och B, för maximal anpass-ning till släntlutningen. Vid kraftigare lutning välj typ B. Stegen kan fås i ställbara bredder 1-2,5 m och förses med hål för trappräcken.

 

Halkskyddad yta

 

Ytan är strukturerad. Kontrasterande markering kan för tillfället inte levereras i Släntsteg.

 

Produktblad släntsteg

 Storlekar

BreddxLängdxTjocklek mm

 

Trappsteg granit

 

Designa din egen trappa i granit

 

Med hjälp av enstaka trappblock i granit tar du lätt upp mindre nivåskillnader i terrängen och bygger upp en entrétrappa. Trappstegen finns i fyra längder, med grovhuggen front och flammad ovansida.

 

Trappbeklädnad granit

 

Gammal trappa blir som ny

 

Granit är ett tåligt material för trappor och entréplan. Trappbeklädnaden i form av separata plan- och sättsteg monteras på en befintlig trappa för lyxigare prägel. Trappnosen och ovansidan är flammade, övriga ytor sågade

 

Produktblad trappbeklädnad granit

u

Tillbaka

Entréplan granit

 

Entréplan i mörk, lyxig granit

 

Det färdiga entréplanet med grovhuggen front och flammad ovansida ger en exklusiv prägel och en stilfull entré till ditt hus. Denna låga trappa finns både som halvrund och rektangulär.

 

Trappsats i granit

 

Önskas ett högre entréplan kan man bygga på med flera steg. Trappsatsen kan byggas med 2 eller tre steg varav det översta är det halvrunda entréplanet.

Produktblad Entréplan

u

Tillbaka

Trappblock

 

Trappblocket passar till Brilliant mur

 

Trappblock är ett mindre block som man smidigt bygger trappor med. Det mindre formatet gör det enklare att bestämma bredden och blocket är lättare att hantera än hela, längre blocksteg.

 

Brilliant mur

 

Trappblocket ingår i murserien Brilliant och passar perfekt till trappor vid terrasseringar.

 

u

Tillbaka

Frickscement AB    -    Bagarevägen 10   -  242 33 Hörby   -   Besöksadress:   Osbyholm -  242 93 Hörby

Telefon: 0415-31 13 50  /  Fax: 0415-31 13 60  /  Mobil: 070-55 05 099  /  E-post: info@frickscement.se