Trappor

Sverigetrappan®

En entretrappa som ska tåla år av hemkomster och farväl, barn som lär sig gå, vinterns kyla och snöiga skor som stampas rena.

Därför har vi utvecklat en trappa som består.

Trappan tillverkas i ett stycke. Det gör att den blir mycket slitstark och håller sin höga kvalitet över lång tid. Trappan armeras med konstruktionsfiber, som ger en miljövänlig och hållbar lösning.

Entretrapporna från Frickscement har sitt ursprung i den gamla skånska stentrappan, som ibland enbart bestod av en kasserad kvarnstenshalva. Idag tillverkas trapporna enligt moderna metoder och i högkvalitetsbetong, men passar fortfarande mycket bra till traditionella, äldre hus.

Våra entretrappor finns i två modeller, halvrund och rektangulär. Båda går att få som entreplan eller med två steg. Oavsett vilken modell du föredrar, kan du räkna med att få en finborstad yta med mycket halkskydd.

Läs Mer

Specialtrappor

Vi skräddarsyr dina trappor, kontakta oss för förslag och offert. Har du egna ideer bifoga gärna en ritning eller skiss via kontaktformuläret, som du hittar under kontakt. Vi har lång erfarenhet av specialtillverkade trappor och hjälper gärna till med hålfastighetsberäkningar och utformning för att få optimal livslängd på trappan.

Ytbeläggning av trappan med sten ger förutom ett trevligt utseende, minskad halkrisk. Vi har ett stort urval olika ytbeläggningar, kontakta oss för mer information.

Läs mer

Blocksteg

Välj längd och bygg fritt

Blockstegen passar utmärkt i kortare eller smala trappor. De kan fås i olika längder från 1000mm. Blockstegen är profilerade för att minska halkrisken. För maximal handikappanpassning kan vi förse blockstegen med hål för trappräcke. För kontrastmarkering i första och sista steg välj ett infärgat blocksteg (antracit).

Kombinera med smart rampblock

Till blockstegen finns även ett praktiskt enstegs rampblock. Det har exakt samma byggmått och placeras intill blockstegen i trapplöpet.

Läs Mer

Blocktrappa

En komfortabel helhetslösning

Blocktrappan är en betongtrappa med 2-10 steg som tillverkas i bredd upp till 2 meter. Blocktrappan kan skarvas på med vilplan och flera trapplöp vid större höjdskillnader. Den tillhörande betongrampen placeras på valfri sida om trappan. Trappan har som standard en svart kontrastmarkering, bredd 100mm, på första och sista steget.

Räcke och elslingor som tillval

Blocktrappan kan förses med hål förtrappräcken. MEd frästa halkskydd och inbyggd kabelför elvärme utökas säkerheten.

Läs Mer

Blocktrappa ramp

Möjliggör upp- och nerfart med små hjul

Blocktrappans ramp, som har två rullspår med en smal trappstege i mitten, placeras på valfri sida om trappan. Det gör det möjligt att ta sig upp- och nedför trappan med cyklar och barnvagnar.

Läs Mer

Släntsteg

Lägg trappblocken i färdig slänt

Släntstegen tillverkas i två typer, A och B, för maximal anpassning till släntlutningen. Vid kraftigare lutning välj typ B. Stegen kan fås i ställbara bredder 1-2,5m och förses med hål för trappräcken.

Halkskyddad yta

Ytan är strukturerad. Kontrasterande markering kan för tillfället inte levereras i släntsteg.

Läs Mer

Trappsteg granit

Designa din egen trappa i granit

Med hjälp av enstaka trappblock i granit tar du lätt upp mindre nivåskillnader i terrängen och bygger upp en entretrappa. Trappstegen finns i fyra längder, med grovhuggen front och flammad ovansida.

Läs Mer

Trappbeklädnad granit

Gammal trappa blir som ny

Granit är ett tåligt material för trappor och entreplan. Trappbeklädnaden i form av separata plan- och sättsteg monteras på en befintlig trappa för lyxigare prägel. Trappnosen och ovansidan är flammade, övriga ytor sågade.

Läs Mer

Entreplan granit

Entreplan i mörk, lyxig granit

Det färdiga entreplanet med grovhuggen front och flammad ovansida ger en exklusiv prägel och en stilfull entre till ditt hus. Denna låga trappa finns både som halvrund och rektangulär.

Trappsats i granit

Önskas ett högre entreplan kan man bygga på med flera steg. Trappsatsen kan byggas med 2 eller 3 steg varav det översta är det halvrunda entreplanet

Läs Mer

Trappblock

Trappblocket passar till brilliant mur

Trappblock är ett mindre block som man smidigt bygger trappor med. Det mindre formatet gör det enklare att bestämma bredden och blocket är lättare att hantera än hela, längre locksteg.

Brilliant mur

Trappblocket ingår i murserien Brilliant och passar perfekt till trappor vid terrasseringar

Läs Mer